Geert's Best

Koolzaadolie, mayonaise en pasta uit Zuidwolde

 

Geert Lindenhols, koolzaadteler in Zuidwolde. Gezond en tastbaar voedsel produceren met de echte smaak van het product, dat vind Geert prachtig. In de ruim tien jaar dat hij koolzaad verbouwt heeft hij gezien dat het een geweldig gewas is met heel veel mogelijkheden. Het is zonde om die mogelijkheden niet volledig te benutten. Daarom is hij de olie uit het koolzaad gaan halen. Dat doet Geert op een duurzame manier. In zijn bedrijf gaat hij voor energieneutraal; Een inventieve windmolen zorgt voor de energie die nodig is om de oliepers te laten draaien. En zijn trekkers die rijden op een mengsel van, hoe kan het ook anders, koolzaadolie. Zo ben is altijd aan het bedenken en doen hoe akkerbouw duurzamer kan, met oog voor de omgeving, biodiversiteit en het milieu.

 

Geerts Best Koolzaadolie is een extra vierge kwaliteitsolie. Het heeft een nootachtige en een milde smaak en is daardoor een echte smaakmaker in de keuken. Met het hoge verhittingspunt van 240 graden is deze olie ook zeer geschikt voor bakken en braden en ook goed koud te gebruiken. Een echte veelzijdige alleskunner en onmisbaar in iedere keuken.

Koolzaadolie is rijk aan vitamines en onverzadigde vetzuren omega 3+6. Daardoor is het één van de gezondste vloeibare oliën.

Geerts Best Koolzaadolie is verkrijgbaar in 250ml en 750ml fles en op voorrad bij Vershal de Kunst

 

Met Geerts Best Mayonaise is er eindelijk een lokale en duurzame mayonaise verkrijgbaar.  Gemaakt met 80% pure en koudgeperste koolzaadolie, wat deze mayonaise zijn karakteristieke smaak geeft. Vol, romig en een tikkeltje zuur. Met scharreleieren en zonder extra suikers. Met recht een (h)eerlijke smaak!

Geerts Best Mayonaise is verkrijgbaar in 370ml pot.

 

Pasta uit Nederland? Jazeker! De pasta van Geerts Best is gemaakt van 100% veldbonen en niks anders. De veldbonen worden geteeld op eigen bodem en zelf gemalen tot een fijn meel. Een uitstekend ingrediënt voor pasta. De pasta van Geerts Best is een bron van vezels en rijk aan eiwitten. Dat maakt het heel geschikt als vervanger van vlees of als extra voedzame maaltijd. Een echte krachtpatser. Kook de pasta in ruim kokend water in ongeveer 5 minuten beetgaar.

Tip: Voeg een beetje koolzaadolie toe aan het kokende water.