Westerwoldse Honing

Bijenhoning van zeer goede kwaliteit

 

Imker Jan Kruit levert sinds 1969 heerlijke bijenhoning van zeer hoge kwaliteit. Kruit is best trots op die benaming, omdat de kwaliteitswaardering is verkregen tijdens diverse honingkeuringen.

'De Driehoek' won meerdere prijzen en de honing wordt regelmatig gecertificeerd. In 1980 sloot imker Lubbert Heidema zich bij hem aan.

 

Westerwoldse bijenhoning

Al jaren beschikt "De Driehoek" over het keurmerk 'Goedgekeurd Streekproduct Westerwolde'. De stichting heeft zijn honing laten onderzoeken door een onafhankelijke keuringsdienst en die gaf aan dat de honing uit de kasten, gestationeerd in Westerwolde, het keurmerk volledig verdient. Zo staan er stallen in de omgeving van Ter Apel, bij de AVEBE in Ter Apelkanaal en regelmatig in bloemrijke gebieden in Westerwolde. Door stuifmeelonderzoek in de honing kwam vast te staan dat de honing daadwerkelijk van Westerwoldse bomen en planten afkomstig is.

 

Honing: het hele jaar door!

De Driehoek levert het gehele jaar met 500 tot 700 kg honing voldoende honing voor verkoop aan huis en voor de bevoorrading van winkels. Bij De Driehoek zijn de door Keurmerk Streekproducten Westerwolde goedgekeurde honingsoorten zomerhoning en lindenhoning te verkrijgen.

De zomerhoning is samengesteld uit de bloemen van de kastanje, de esdoorn, paardenbloemen, vuilboom, klaver, braam, framboos enz. Daarnaast levert De Driehoek allerlei andere bekende soorten honing.